美的·和祐国际医院-室内  Midea Heyou International Hospital-Interior

The entrance hall is a "public health communal room of the city" that fully integrates new construction technology and energy-saving strategies. In terms of this large scale building, we think about the interior space in an urban scale, making it part of the city. Using an inside-outside design approach, we want to present an open, shared and health-oriented urban public communal space. 

The Medical Mall will become a trend in the development of hospitals in the future. While ensuring that the medical function itself is safe and forward-looking, we want to weaken the boundaries and make the medical building more friendly, accessible and integrated with the city and people's lives, which is why we have proposed the concept of "urban health communal room" in this project.

IN-002_大堂正-02#-211101.jpg
IN-003_大堂侧01##211109.jpg
立面.jpg
19-总平分区#_页面_2.jpg

The masterplan introduces the philosophy of traditional Chinese gardens, with each building facing the central courtyard garden, giving a sense of enclosure, connecting different medical functions and distributing pedestrian flow, and unfolding horizontal and vertical landscape corridors, skylights, and multiple levels of sky gardens.

The spatial planning adopts horizontal and vertical landscape axis to open up views and to create a main medical corridor with green axis as visual guides, making the large medical building block more accessible, and activating the healing power of the space at the same time.

11-主医疗街内庭院-01.jpg
综合楼2F走廊-210928.jpg

The entrance lobby introduces sunlight and blue sky, and under the guidance of green corridor, it connects the outpatient area, medical technology area and inpatient area. Based on the "traffic distribution" strategy of transportation buildings and the "multiple ground floor" strategy of commercial buildings, we have arranged a simple and clear circulation for patients, their families and medical staff.

We believe that a good hospital should reflect "doctor-patient synergy" and build a trustful relation between both. We want the hospital to be a community centre where health is the common goal.

住院部入口-01#- op2.jpg
医疗街-2F走廊-210923.jpg
13-1F中控室_C-001#211210.jpg
汇报厅-01-有人-灰-211214.jpg
1/10

© All rights are reserved by BAI Design International Limited (BAIDI)

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube